2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 論壇 艾爾之光 艾爾之光
go

[閒聊討論] 艾爾之光  

呢個post 我都唔知開黎有咩意義
岩岩我末日 狂比v魔洗,落左56分,結果展開左好長既手動升A之旅 結果 係58分就收左手 聽日再戰
重點唔係呢個...
重點係升A之旅,我長期咁1P1,打左5,6粒鐘(中間有斷過)
但係呢5,6粒鐘不停既PVP 我諗番起我岩岩玩艾光個時...
當初封測就開始玩,但係玩左一個星期之後太苦悶 閃左番夢之歷險,直到見到艾光出左挫冰裝呢樣野,因為太型so玩番 而之後出左惡魔裝,我見到雷惡 我就決心放哂夢歷既裝主攻艾光.
一開始,我緊係玩雷文,單刷左好耐,有次入自由吹水,之後比人加左入一個叫"赤裸特工"既公會 入面D人成日係魔人PVP ,而當時我只係一個副本撚,所以當時基本上未打過PVP,係F的
但係我為左同公會既朋友仔玩下 結果打左幾粒鐘
哈哈 終於D左啦
而公會入面既一個公管,40幾LV狂心,當時佢同我PVP 教識左我好多野,雷文既連技,黑方用處(利申 當時我係ZZZZ魔人,狂食全水放大技)
佢指點左我PVP,之後開始我就日日PVP....去到唔知幾時 呢個公會漸漸咁小人 而我最後都係退出左公會
之後我當時算係有D名氣(個時成日開喇叭鳩UP)
就入左飛馬之光 同飛馬佢地玩得好開心.當時我見到飛馬玩巨劍既技術我真係睇到O哂咀.0傷炒左我...orz
雖然係咁 但係當時我當飛馬係一個神人 有一次約出網吧 同埋佢老友星塵出去
點知 ....屌啦聲 同我差唔多大咋喎 而且真人都好戇鳩.但係個一次玩得極其開心,因為係我第一次同網友出街lol
接住落黎就出左4x  當時因為開始上2000fun既關系,見到有個叫中川神傑既有把+10西武,好撚葡萄,但係亦因為呢個原因識左佢 同飛馬一樣,都係一隻戇鳩既巨劍
出左4x冇耐,1日最少8場 (電王1日7次打飛機?wfc?)
同時都識左緹雅 佢就係e加既A級虛無on9仔!
個陣時佢都係副本撚 日日陪我打4x 打到癲哂 結果
半年我單刷4x普個時 終於出左4x武啦lol!! 可喜可賀
而因為打完呢把武出黎,我決心沖上去 要去魔人gg人!結果沖到+9 但係我都仲係比人gg左
後來係pvp識左G仔 我既好兄弟!
但係之後佢有D私人理由潛左水好耐 fuck fuck
之後係pvp識左好多人,個陣時放假,一朝早起身入pvp 等團p 打到1,2點先訓 極其開心!
呢段時間真係好開心.就算輸左一樣都好過引....但係e加pvp d人話改到癲哂,令到人燥
冇錯 真係好燥,我1p1狂輸 但係我今天打果幾粒鐘pvp就好似我玩艾光冇耐一樣 你冇咩目的 你只係因為鍾意呢隻game先會玩番。
我當初既目的,雷惡裝都達到 我究竟仲求d咩?

呢篇文,我其實都唔知打黎做咩.可能1999 但係 大家 你地係鍾意呢隻game既不如好好地咁玩落去,因為我見到我朋友最近唔只唔愛隻game了,更加變到討厭:o)...
點都好啦,大家當初玩呢隻game唔理咩原因, 但係我相信,你都係因為鍾意隻game先會長玩落去,唔好輕易放棄啊lol
已有 2 人評分Good 收起 理由
yfta4363 + 1 利申定點
hj1op2 + 2 收尾句讚!

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

你家陣出撚晒名啦
點都好啦,大家當初玩呢隻game唔理咩原因, 但係我相信,你都係因為鍾意隻game先會長玩落去,唔好輕易放棄啊lol←認同lol
第一次見帥小龍咁認真有咁純情既一面><
ok我自重
新系統係韓服,係一件好事黎
黎到港服..唉

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

v魔什麼的
全靠佢我54ap洗到上56ap
再贏到多NPC就58ap埋

帥小龍  btw 我打v魔打10場贏1場 我當初話v魔唔龜我真係on9 龜到仆街x_x  發表於 12-1-22 04:48 AM
帥小龍  me不嬲咁撚純情叼你  發表於 12-1-22 04:47 AM

我玩艾光的原因係睇宣傳片覺得有幾分似洛克人X-.-
結果原來係兩回事x_x

想當年我玩巨劍玩到2x lv又del左玩魔劍2x lv,
然後又del玩巨劍2x lv,
全因為末日誓言同劍蓮都好吸引我=.=
不過我有次無聊去PVP,
比隻弓xxxx(諗返起真係xxxx=.=)狂射,
射死左兩隻艾(其中一個是我^^),
我就開始玩魔弓,
以為實無得輸,
然後升到2x lv狂走去自由頻玩車輪戰,
以前車輪戰興開瓦城中央嫁><
好記得當時識左個好朋友叫mc小靈,
又係狙弓,
我地成日都早上車輪戰到夜晚,
結果我玩黎玩去都係廿幾lv=.=
嗯,當時我跟本唔知自由頻同新手頻有咩分別,
我正係知新手頻好多團死,
我入親都見到自己隊輸幾條命= =
然後就玩自由了。

然後有一次我地照常玩車輪戰,
飛馬同影月之風入左黎,(影月之風係星塵最前名)
哇隻領主好勁阿,
重之好難對付,
然後就識左佢地,
過左一排,
飛馬開左個叫飛馬之光ge公會,
我見佢地狂開公頻收人,
我就入啦,
係好友頻揾飛馬就咁入左,
初頭都好好玩,
有次公會活動我仲抽到飛馬ge蕾天手一隻-.-
不過最後我見公會咁多光頭外掛,
而且我頂唔順星塵同佢條女,
(那個好似叫棒棒糖的暗魔-.-a,
加上咁岩識左小雪雪會長,
所以就入左佢公會冰封仙境了,
中間我仲做埋會理Tim,
然後我仲決心做公會最勁ge狙弓,
但係當時公會有隻好似叫琉霞ge狙弓,
佢係我當時ge競爭對手/.\我唔夠佢打。
入會時無幾日,
公會仲有個叫琦B ge暗魔問有無人黎D頻團p,
我就話我想玩但我好廢,
琦B就話無所謂啦我勁未得a_a
然後我抱住佢可以一打四ge心態就過去了,
(結果輸到仆街=.=
不過正因如此,
我脫離左自由頻,
去打D頻。

到之後我隻狙弓都C左,
當時C級狙弓應該5隻手指數得晒嫁,
應該話我好似未見過有其他C級守弓= =
當時C級你已經可以去型9人嫁啦a_a
不過同時我發現唔記得左gash pw=.=
結果就重開ac又玩狙弓了,
新狙弓叫紅月o幻(年少無知,個名低B-.-),
結果一玩就差唔多C級了,
但同時我上魔人打幾場發現d艾雷好撚勁,
打咀咀好記得打5,6場先有得贏一場,
勁到痴撚線,
仲有一廉幽夢、楓影落痕之類都幾勁嫁,
個個都係打4,5場先贏到一場....
然後我見到自己連人扣得1/4~1/5,
人地連我2set死,
我就轉玩領主,
跟住又見到k大pvp,
以為狂鋒無得輸,
就轉玩狂鋒了。
係轉唔同人物ge過程都有幾個月阿,
當中仲做過商人收賣艾晶,
學魔理莎話:我不黑的,只要每粒賺1m就好了XD
而且都停左玩PVP兩三個月,
最後都轉左會去LonelyCorner。
嗯,
直到玩狂鋒,
狂鋒真係好難玩阿,
不過我亦都將狂鋒玩到上魔人,
然後就因為d誤會發生左d唔開心ge事,
不過都因為咁,
我先發覺自己的確唔係狂鋒ge料,
甚至仲玩得廢過領主,
當時我本身想退game嫁,
不過多得會長神不知同眼光ge支持,
我就玩隻game玩落去,
不過唔想玩狂鋒,
我就諗我應該玩咩職,
我玩過狙弓,同艾雷,
集弓與近戰於一身,
無疑只係得風行了,
所以我就玩風行。
風行係上年9月上到魔人頻,
對於我玩els pvp生涯入面咁耐先上魔人,
真係算遲了,
不過我都好開心魔人頻識左好多人,
入左茶會,
亦都同雷叔班人做fd,
當然唔少得ta茶會班友啦,
但有時見到朋友唔据朋友,
真係幾sad嫁,
雖然唔知魔人頻d公會做咩好似好不和咁= =
不過我都玩得幾happy,
有次撞到傳說中ge神手咕娜,
佢同我打完問我有無正身,
我話無,
然後我地一齊團p佢又狂講我地技術一樣,
當時我真係幾happy嫁,
不過我諗我始終都係廢過佢啦=.=
好多人都話如果我有把勁d ge武同冰裝,
一定會人見人怕好恐怖,
不過比起人見人怕,
我不如拎時裝+7打魔人型到核爆仲好啦hahaha
成個暑假都打團p,
一個月就升左B級A_A

不過到左新pvp,
係新pvp我可以好快接觸到本身以為要打成年先會有ge A級,
不過就愈黎愈少人玩pvp,
而且無以前咁fun,
仲有用外掛升級之類不擇手段ge人出現,
搞到成個pvp風氣都好差,
唉,可愛的舊pvp你幾時回來T.T....(淚奔

chung81128c 發表於 12-1-22 06:35 AM
我玩艾光的原因係睇宣傳片覺得有幾分似洛克人X-.-
結果原來係兩回事x_x

哇-.-你篇野打左幾耐
不過真係好希望舊PVP返黎
Rank就覺得新系統較好x_x

hj1op2 發表於 12-1-22 06:52 AM
哇-.-你篇野打左幾耐
不過真係好希望舊PVP返黎
Rank就覺得新系統較好x_x

醒左無野做未用電話打幾粒字,
當消磨時間囉-.-
Rank的確係新pvp好,
不過比起rank,
我想好似以前咁開心fun阿....

家陣想f8諗起d外掛都無心情玩,
唔係要拿拿林幫小龍洗埋62ap打穩個A,
我真係唔會點再f8...
呢個都係新pvp愈黎愈少撞到我ge原因...

A同B既,其實都係得幾個人玩- -

我當初玩只係因為三小a_a...  覺得3小悶  想玩下2.5d版(?
之後就一發不可收拾ww  雖然有試過玩番其他game
但係都係覺得艾光最岩我>w<

一開頭都係副本怪來的說(不過e+都轉左去副本了) zzzzzzzzz正到你,轉左巨劍先識>>^xxx >>>^xxx咁膠打...

之後pvp果度我都唔知點解會打=口=  好似有公會某人叫我試下之後就開始了
D技術多數都係自學-.- 除左人教^Z捉人之外...
不過到E+都仲是咁廢~_~

所以說我隻騎領由一開始都冇DEL過WW((重點錯

睇完紅月篇野=.=
我覺得佢艾爾生涯一半都係咁on9

yla009456 發表於 12-1-22 09:10 AM
睇完紅月篇野=.=
我覺得佢艾爾生涯一半都係咁on9

講真
玩艾光裡面有邊個嘅遊戲生涯未on9過?
正如你咁到依家都係on9緊
已有 1 人評分Good 收起 理由
小刀xp + 3 精品文章

總評分:  Good + 3   查看全部評分

很多人根本不明白艾爾on9的趣味

膚淺

流浪劍客  糟糕既意思係話on9都係一種內在美?  發表於 12-1-22 08:51 PM

零洛脩 發表於 12-1-22 09:16 AM
講真
玩艾光裡面有邊個嘅遊戲生涯未on9過?
正如你咁到依家都係on9緊  ...

又係你d提子病君^0^

正如你所問,有邊個未on9過
sorry,我無on9過囉
我一玩已經搵到自己方向
唔會好似紅月咁成日都del角^^
我承認我實力有極限
點解?
因為只有on9既人先無極限
而今日既你,已經無極限了

yla009456 發表於 12-1-22 09:50 AM
又係你d提子病君^0^

其實你post段葡萄病出黎做乜?
我睇怕你都未明葡萄病係乜嚟

而且我有話我實力無限咩?我一路都承認自己冇實力架啵~
仲有 , 唔好以為on9無極限係真理 , 就算唔係on9都會有人識得收斂

好過有啲人後面幾寸厚 , 唔知道咩叫on9而係到話人on9

yla009456 發表於 12-1-22 09:50 AM
又係你d提子病君^0^

我都講漏左

真係天大嘅笑話

你未on9過 ?

就你依句說話你已經on9左
係唔係on9就唔係話咩成日del角或者係點
係人嘅行為問題

人地中意del角你理得人?你係人地阿爸定係阿媽?監護人?
而且2kf艾光版大部分人都已經不得不承認你係面皮無極限嘅on9嚟

你咁都仲好意思講?

好!你係得嘅 , 恭喜你!你嘅面皮已超越極限了!

零洛脩 發表於 12-1-22 09:55 AM
其實你post段葡萄病出黎做乜?
我睇怕你都未明葡萄病係乜嚟

你咪就係囉^0^
你同果d haters無乜分別
一樣咁on9
一樣鐘意花d時間落一個唔鐘意既人身上面
做乜咁陰公自殘呀
唔好以為on9無極限係真理 , 就算唔係on9都會有人識得收斂
唔on9梗係識收歛啦你講廢話做乜
好似我咁
我好聲好氣恥笑紅月成日玩錯職
係你自己唔識收皮自己走黎聊人開片隻抽
果然係on9無極限

A`Four  自己叫人唔好以為on9無極限係真理 之後自己話人ON9無極限 真系吹你吾撚脹阿傻仔/_\  發表於 12-1-22 07:15 PM

零洛脩 發表於 12-1-22 09:58 AM
我都講漏左

真係天大嘅笑話

人地中意del角你理得人?問得好
我只係笑佢del角on9,有乜問題
我只係企係我立場笑下,唔得?
咁我鐘意嘈人on9,你理得我?
係唔係on9就唔係話咩成日del角或者係點
係人嘅行為問題
ok del角唔係行為good你贏了

我唔認為我on9得過你面自殘haters^0^

面片這新詞我接收了!^^

我就無你地咁多姿多彩了

我由頭到尾都只是一個商人

不能同意小龍同紅月更多=]
因為on9同無知   先令我支持岩岩出雷叔既艾爾到呢家
之前既艾爾真係值得令人懷念
雖然呢家都唔差(多左bug 多左外掛 pvp意義消失)

yla009456 發表於 12-1-22 09:59 AM
你咪就係囉^0^
你同果d haters無乜分別
一樣咁on9

因為你太過於on9
on9到好值得我去花時間研究你嘅on9行為
想知道你啲面皮究竟有幾厚

不過睇完之後 , 已經知道  你面皮真係無極限

我相信 將來出到社會 你繼續保持住依種咁on9而又高尚嘅性格  你將會係一個人才

零洛脩 發表於 12-1-22 10:12 AM
因為你太過於on9
on9到好值得我去花時間研究你嘅on9行為
想知道你啲面皮究竟有幾厚

所以咪話你on9囉
你自己去研究自己咪得囉
算,唔同d自殘撚講野^^

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 14-11-29 01:52 AM , Processed in 0.106662 second(s), 14 queries , Gzip On.